Συσκευές ελέγχου ποιότητας της κάνναβης || Βίντεο

Συσκευές ελέγχου της ποιότητας του φυτού υπάρχουν αρκετές, οι δύο όμως που σας παρουσιάζουμε σήμερα αν μη τι άλλο διεκδικούν τα εύσημα ενός ιδιαίτερου σχεδιασμού αλλά και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Η συσκευή GemmaCert που κοστίζει περί τις 3.290 ευρώ αναλύει την κάνναβη μέσω ενός συνδυασμού τριών τεχνολογιών: ανάλυση εικόνας, ανάλυση δεδομένων, και φασματομετρία – τεχνολογία που υιοθετείται από την FDA.

Η συσκευή σχεδιάστηκε από τον Eran Lederman, λέκτορα στο Bezalel Academy of Design της Ιερουσαλήμ ο οποίος της έδωσε το σχήμα της κωνικής φιάλης των εργαστηριών  μιας και το άρεσε «το αρχετυπικό του χαρακτήρα της», όπως λέει.

H εταιρεία βιοτεχνολογίας GemmaCert συν-ιδρύθηκε το 2015 από τους δόκτορες Guy Setton και Oded Shoseyov και το κιτ οικιακής χρήσης της αναλύει το επίπεδο των ενεργών συστατικών και των κανναβινοειδών του μπουμπουκιού της κάνναβης. Επιτρέπει έτσι σε καλλιεργητές, φαρμακεία, εργαστήρια και απλούς χρήστες να ελέγχουν τη σύνθεση και την ισχύ απεριόριστης ποσότητας ανθών χωρίς να καταφεύγουν σε εργαστηριακές δοκιμές.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αντλήσει συνολικά $ 5,3 εκατομμύρια από χρηματοδοτήσεις, ενώ όπως ανακοίνωσε θα αναζητήσει 6 εκατομμύρια δολάρια ώστε να τελειοποιηθεί η συσκευή.

Η συσκευή ελέγχου της HiGrade

Ο κ. Levy, Διευθύνων Σύμβουλος της HiGrade, της εταιρείας που παράγει τον αναλυτή που κοστίζει 60 δολάρια, δηλώνει στο NoCamels ότι ο στόχος της εταιρείας είναι «να παρέχει στους χρήστες μια βαθιά γνώση σχετικά με το φάρμακό τους».

«Αν και η έρευνα και η νομοθεσία σχετικά με την κάνναβη προχωρούν ταχέως, βασικές πληροφορίες όπως η ισχύς του κάθε φυτού δεν είναι ακόμη προσιτές στους ασθενείς. Οι αλγορίθμοί μας, παρέχουν τελικά στον ασθενή ένα εργαλείο δοκιμής της ισχύος του φαρμάκου τους που είναι είναι γρήγορο, χαμηλού κόστους και δεν καταστρέφει το φυτό», εξηγεί κ. Levy.

«Ο εκδημοκρατισμός της γνώσης μέσω της τεχνολογίας είναι το κλειδί για την αειφόρο ανάπτυξη αυτής της εκκολαπτόμενης βιομηχανίας», καταλήγει…