Τα διεθνή Μέσα για την Ελλάδα και την κάνναβη

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με την αλλαγή του σχετικού  με την κάνναβη νομικού πλαισίου στη χώρα μας είναι συγκρατημένες και συγκεντρώνονται στην οικονομική πλευρά του θέματος, η αρχή άλλωστε «της νέας εποχής για την κάνναβη στην Ελλάδα», έγινε από αυτή ακριβώς την οπτική γωνία.

Το Euronews συγκρατημένο ή πιο κοντά στην πραγματικότητα μεταδίδει την είδηση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η ιατρική κάνναβη ένα βήμα πιο κοντά στην νομιμότητα στην Ελλάδα». «Κάποιοι βέβαια, όπως η αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία δεν είναι χαρούμενοι». συμπληρώνει το Μέσο που αναφέρεται και στον Νεοδημοκράτη βουλευτή κ. Βλάση που δήλωσε στη Βουλή «σε ένα χρόνο δε θα είστε σε αυτήν την καρέκλα οπότε τότε δε θα αφήσουμε  την Ελλάδα να γίνει μια απέραντη χασισοκαλλιέργεια».

Το Marijuana Business Daily έχει τον εύγλωττο τίτλο «Ο ελληνικός νόμος για την κάνναβη ξεπερνάει τη βασική δυσκολία υπό το βλέμμα του Καναδού  επενδυτή».

Ως «Καναδός επενδυτής» και στο Euronews και στο Marijuana Business Daily αναφέρεται η Αμερικανικών και Καναδικών συμφερόντων εταιρεία Aphria η οποία ανακοίνωσε αρχικά την πρόθεσή της να επενδύσει σε καλλιέργεια που μπορεί να φτάσει και τα 100 χιλιάδες στρέμματα στην Ξάνθη , για να αναπροσαρμόσει «προς το συντηρητικότερο» και τα 50 χιλιάδες στρέμματα την επομένη. Σύμφωνα με την εκδοχή των 50 χιλιάδων στρεμμάτων το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος της τετραετίας εκτιμάται ότι θα προσφέρει συνολικά 450 με 500 θέσεις εργασίας.

Πλέον ενδιαφέρουσα δείχνει η προσέγγιση του οικονομικού site Investment U του Oxford Club («εμβληματικού Μέσου της ολιγαρχίας» που θα έλεγε και ΚΚΕ που καταψήφισε στην ελληνική Βουλή το νόμο). Σύμφωνα με τη διεθνή ματιά της ανάλυσής του, h  εβδομάδα που πέρασε θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αλλαγή σε σχέση με τις παγκόσμιες επενδύσεις της κάνναβης.

Σε αυτό το πλαίσιο η νομοθετική ρύθμιση της κάνναβης στην Ελλάδα αποτελεί ένα μικρό κομματάκι του παγκόσμιου παζλ. Παζλ του οποίου η εικόνα πιθανότατα αλλάζει από την πρόσφατη είσοδο της εταιρείας Cronos στο χρηματιστήριο αξιών της Αμερικής, δίπλα σε εταιρείες σαν το Facebook, την Apple και τη Google. Η Cronos είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την κάνναβη που φτάνει σε αυτή «την καταξίωση», πράγμα το οποίο λογικά οδηγεί σε αναβάθμιση όλου του οικονομικού τομέα που ασχολείται με το φυτό.

Διαβάστε Περισσότερα: