Τα εξειδικευμένα σεμινάρια της Balkannabis για ιατρούς & επαγγελματίες υγείας

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και υψηλού επιπέδου είναι τα σεμινάρια που είναι προγραμματισμένα για τη διεθνή έκθεση κάνναβης του Ιουνίου και απευθύνονται σε γιατρούς και θεραπευτικό προσωπικό που θέλει να εξειδικευτεί στις θεραπείες που σχετίζονται με το φυτό.

Σε μια χώρα μάλιστα σαν τη δική μας όπου η ανάγκη ενημέρωσης ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι τόσο μεγάλη, η Balkannabis δείχνει μια ελπιδοφόρα ευκαιρία για τους εν δυνάμει εκπαιδευόμενους και μετεκπαιδευόμενους επιστήμονες να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το φυτό.

Ανάμεσα στους ομιλητές και εκπαιδευτές βρίσκονται ο Ethan Russo (ΗΠΑ) που είναι Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του ICCI με σπουδαίο ερευνητικό έργο γύρω από τις θεραπείες με κάνναβη, ο Dr. Pavel Kubu Εκτελεστικός Διευθυντής και συνιδρυτής του ICCI και η Steph Sherer, ειδική σε θέματα θεραπευτικής αγωγής με κάνναβη.

Τα δύο μάλιστα επαγγελματικά σεμινάρια αποτελούν σύμφωνα με τους διοργανωτές την αρχή ενός κύκλου επιμόρφωσης ιατρών και θεραπευτικού προσωπικού πάνω στις θεραπείες με κάνναβη.

Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

«Εισαγωγή στη θεραπεία με Κάνναβη» Εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια (Masterclass)

Για ιατρούς και θεραπευτικό προσωπικό

BALKANNABIS EXPO 2018, 1-3 Ιουνίου στην Τεχνόπολη

Η διεθνής εμπορική έκθεση BALKANNABIS EXPO 2018, η μεγαλύτερη έκθεση για την ιατρική και βιομηχανική κάνναβη στην Ελλάδα, διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα, δύο εξειδικευμένα, επαγγελματικά σεμινάρια (masterclass) για ιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και φαρμακοποιούς σχετικά με την ιατρική και φαρμακευτική χρήση της κάνναβης.

Στόχος είναι να ενημερωθεί το ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό της χώρας για τις ενδείξεις, την φαρμακολογία, τις δοσολογίες και τις κλινικές εφαρμογές της κάνναβης για την αντιμετώπιση ενός ευρέως φάσματος παθήσεων. Επιδιώκουμε να μεταφέρουμε εμπειρία και διεθνείς καλές πρακτικές από χώρες και φορείς που εφαρμόζουν προγράμματα θεραπείας με κάνναβη και συνεργαζόμαστε γι αυτό το σκοπό με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κάνναβη και τα Κανναβινοιδή (ICCI) από την Πράγα της Τσεχίας (www.icci.science/en/).

Οι ομιλητές και εκπαιδευτές είναι καταξιωμένοι ιατροί και επιστήμονες με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία γύρω από την ιατρική χρήση της κάνναβης. Ο Ιατρός Ethan Russo (ΗΠΑ) είναι Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του ICCI με σπουδαίο ερευνητικό έργο γύρω από τις θεραπείες με κάνναβη. Ο Dr. Pavel Kubu, Εκτελεστικός Διευθυντής και συνιδρυτής του ICCI και η Steph Sherer, ειδικός σε θέματα θεραπευτικής αγωγής με κάνναβη καθώς και ποιοτικού ελέγχου, συμπληρώνουν την ομάδα που θα πραγματοποιήσει τα δύο masterclass.

Τα δύο αυτά επαγγελματικά σεμινάρια αποτελούν την αρχή ενός κύκλου επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ιατρών και θεραπευτικού προσωπικού πάνω στις θεραπείες με κάνναβη, πάντα με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και ιατρών από το εξωτερικό.

Για την συμμετοχή σας στα δύο Masterclass για την «Θεραπεία με Κάνναβη» κατά τη διάρκεια της BALKANNABIS EXPO 2018 είναι απαραίτητη η προεγγραφή και η αγορά ξεχωριστού εισιτηρίου κόστους 50€ και για τα δύο σεμινάρια, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Για την προεγγραφή, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και email, αριθμός ταυτότητας, ειδικότητα) στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας: http://balkannabisexpo.com/accreditation-medical/el/

Για την έκδοση του ξεχωριστού εισιτηρίου συμμετοχής στα σεμινάρια παρακαλούμε επισκεφτείτε: https://www.viva.gr/tickets/seminars/texnopoli/balkannabis-expo-2018/

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των σεμιναρίων.

Εισαγωγή στην φροντίδα μέσω της κάνναβης με τους Dr. Pavel Kubu και Steph Sherer (ICCI).

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, 13.00 – 15.30, κτήριο INNOVATHENS,

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα Πιστοποίηση στην Θεραπεία μέσω της Κάνναβης (Cannabis Care Certification – CCC) για επαγγελματίες του χώρου της υγείας, προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια σε ιατρούς και θεραπευτικό προσωπικό ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τους, ενώ βοηθά παράλληλα τους ασθενείς να αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ιατρική χρήση της κάνναβης.

Το πρόγραμμα CCC έχουν επιμεληθεί αναγνωρισμένοι παγκοσμίως εμπειρογνώμονες και επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Raphael Mechoulam, και περιλαμβάνει online εκπαίδευση μιας ολοκληρωμένης και σε βάθος εισαγωγής στο ενδοκανναβινοειδές σύστημα, την θεραπευτική αγωγή με κάνναβη, καθώς και τις κλινικές ενδείξεις. Το περιεχόμενο και η παρουσίασή του έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν την εκπαιδευτική του αξία και το ενδιαφέρον, αφενός για όσους είναι νέοι στον τομέα της ιατρικής χρήσης της κάνναβης και αφετέρου για όσους έχουν πολυετή εμπειρία σε αυτήν την κλινική πρακτική.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται η “Πιστοποίηση για Θεραπεία μέσω της Κάνναβης», καθώς και διδακτικές μονάδες για δια βίου ιατρική εκπαίδευση (CME), πρόσβαση στην εκπαίδευση ασθενών και συμπερίληψη στην λίστα με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες που αναρτάται στην ιστοσελίδα του CCC. Αυτή η πιστοποίηση, που απονέμεται μόνο σε όσους πληρούν τις απαιτήσεις και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα, κατατάσσει τον κλινικό ιατρό ως ικανό και κατάλληλο εμπειρογνώμονα στην θεραπεία με την χρήση Κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια του BALKANNABIS EXPO CCC Masterclass από τους επιστήμονες του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κάνναβη και τα Κανναβινοειδή (ICCI) θα γίνει μια εισαγωγή και επισκόπηση του προγράμματος Πιστοποίηση στην Θεραπεία μέσω της Κάνναβης (CCC) και θα παρουσιαστούν μερικά από τα θέματα κατάρτισης για τους επαγγελματίες του κλάδου, όπως:

α) Το Ενδοκανναβιοειδές Σύστημα και Φυτοκανναβινοειδή

β) Κατευθυντήριες γραμμές για την συνταγογράφηση- επιλογή χρήσης της Ιατρικής Κάνναβης

γ) Προϊόντα Κάνναβης, τρόποι χορήγησης και δοσολογίες

Η Φαρμακολογία της κάνναβης με τον Ιατρό Ethan Russo.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, 16.00 – 18.30, κτήριο INNOVATHENS,

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το επιστημονικό σεμινάριο θα παρουσιάσει αναλυτικά τη Φαρμακολογία της Κάνναβης. Η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), παρά το ότι η ευφορική- ψυχοτρόπος δράση της προκαλεί αντιδράσεις, είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος θεραπευτικός παράγοντας που συνδέει απευθείας τους υποδοχείς κανναβινοειδών CB1 και CB2 και παράγει μεταξύ άλλων αναλγητικά, αντι-εμετικά, αντισπασμωδικά, χημειοθεραπευτικά και μυοχαλαρωτικά αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την κανναβιδιόλη (CBD), ένα μη-τοξικό φυτοκανναβινοειδές με εμφανή αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδικά, αντι-αγχωτικά, αντιψυχωτικά και χημειοθεραπευτικά αποτελέσματα που συμπληρώνουν τη δράση της THC και εξουδετερώνουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η επιλεκτική αναπαραγωγή της κάνναβης επέτρεψε επίσης την παραγωγή διαφόρων μικρών κανναβινοειδών με τη δική τους μοναδική φαρμακολογία: όπως το THCV (ουδέτερος ανταγωνιστής του CB1 με επιδράσεις κατά της ανορεξίας, θετικά οφέλη στο μεταβολικό σύνδρομο, τον νευροπαθητικό πόνο και την επιληψία), το CBDV (αντισπασμωδικό για ήπιας μορφής επιληπτικές κρίσεις), CBG (αντιβιοτικά και χημειοθεραπευτικά για τον καρκίνο του προστάτη) και άλλα.

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί επίσης με τα πρόσθετα συστατικά της Κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των τερπενίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του χαρακτηριστικού αρώματός της, αλλά και των συνεργιστικών ωφέλιμων δράσεων για την υγεία όπως το: λιμονένιο (αντικαταθλιπτικό και ανοσοδιεγερτικό), πινένιο (αναστολέας της ακετυλοχολινεστεράσης που μειώνει τη βραχυχρόνια εξασθένηση της μνήμης), μυρσένιο (αναλγητικό με ναρκωτικές ιδιότητες ), καρυοφυλλίνη (αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες αγωνιστή CB2) και πολλά άλλα.

Θα συζητηθούν όλες αυτές, και επιπλέον, ιδιότητες., όπως η παρουσία βιοφλαβονοειδών φαρμακολογικού ενδιαφέροντος, ακόμη και αλκαλοειδών στις ρίζες του φυτού.

Θα παρουσιαστούν ορισμένες πρακτικές κλινικές εφαρμογές των συστατικών και εκχυλισμάτων κάνναβης και θα διατεθεί χρόνος για συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο σεμιναρίων θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Σύντομα βιογραφικά ομιλητών

  • Δρ. Pavel Kubu, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του φημισμένου Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κάνναβη και τα Κανναβινοειδή (International Cannabis and Cannabinoid Institute, ICCI), του πρώτου εξειδικευμένου ερευνητικού κέντρου, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στην Πράγα και είναι ένας συνασπισμός ακτιβιστών, πολιτικών, επιστημόνων και επιχειρήσεων. Μεταξύ 2005 και 2015 εργάστηκε για την Intel Corporation ως Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων. Το 2006 διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας στο Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Κατάχρησης Ναρκωτικών της Τσεχίας.

  • Δρ. Ethan Russo, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κάνναβη και τα Κανναβιδοειδή (ICCI), στην καρδιά της Ευρώπης. Διακεκριμένος νευρολόγος από τις ΗΠΑ, έχει διατελέσει πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ερευνητικής Κοινότητας για τα Κανναβιδοειδή και Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού για τη Φαρμακολογία των Κανναβιδοειδών. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο για την κάνναβη, τη διαχείριση πόνου, τη νευρολογία και τα φαρμακευτικά βότανα.

  • Steph Sherer, Διεθνής Συνασπισμός Ασθενών για την Ιατρική Κάνναβη (IMCPC). Ασθενής και η ίδια που χρησιμοποιεί φαρμακευτική κάνναβη για περισσότερα από 17 χρόνια, ίδρυσε και διευθύνει το πρωτοπόρο διεθνώς οργανισμό για τη συμβουλευτική υποστήριξη ασθενών, Americans for Safe Access (ASA).

Η BALKANNABIS EXPO πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA.

Εισιτήρια γενικής εισόδου:

– Ημερήσιο 8€ (προπώληση), 10€ (στην είσοδο)

– Τριημέρου 20€ (προπώληση), 25€ (στην είσοδο)

Κάθε εισιτήριο σας παρέχει πλήρη πρόσβαση στην έκθεση, τα συνέδρια και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Για τα ιατρικά σεμινάρια 50€ (προπώληση και στη είσοδο, επιπλέον του ημερήσιου ή τριημέρου)

Αγορά εισιτηρίων από Viva.gr: https://goo.gl/JojhjK

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.balkannabisexpo.com

Για επικοινωνία: info@balkannabisexpo.com

Για εκθέτες: sales@balkannabisexpo.com

Facebook page: https://www.facebook.com/balkannabisexpo/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/192236798186328/