Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, «την άκουσαν» με έντεκα χρόνια καθυστέρηση…

Σε μια φοβερή αποκάλυψη σχετικά με την κάνναβη προέβησαν δεκάδες Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης το τελευταίο διήμερο. Κι έτσι από… γνωστές για την εγκυρότητά τους εφημερίδες και ιστοσελίδες μάθαμε ότι η ταράτσα του Υπουργείου Οικονομικών είναι στρωμένη με κάνναβη.

Με τη διαφορά βέβαια ότι αυτό συνέβη πριν 11 χρόνια, το 2008! Και όχι εχθές ή προχθές

Κοινωνούς της φοβερής και τρομερής αυτής αποκάλυψης, μας έκαναν περισσότερα από 20 (είκοσι) Μέσα Ενημέρωσης, ανάμεσα σε άλλους Τα Νέα, Το Πρώτο Θέμα, Το News Bomb, το Protagon, o Ελεύθερος Τύπος, το Tribune και άλλοι πολλοί αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ορθή τη ρήση «άλλος πίνει, άλλος μεθάει».

Η Ελλάδα παραπαίει ακόμη ανάμεσα στη δαιμονολογία γύρω από το φυτό, τον εντυπωσιασμό, την απροσεξία και συχνά την ανοησία. Και τα «καλά πληροφορημένα και έγκυρα Μέσα Ενημέρωσής», μας βοηθούν κι αυτά όσο μπορούν.

Παρακάτω μερικές μόνο εικόνες από «τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», ενώ ακολουθεί ολόκληρο το περσινό μας άρθρο για το θέμα «της μαστουρωμένης ταράτσας» που πρωτο-δημοσιεύτηκε στο TVXS το Μάρτιο του 2016.

 

.

H κάνναβη ως «το επιστέγασμα της Ελληνικής Οικονομίας» (CannabisNews.Gr 22 Σεπτεμβρίου 2017)

Ή πιο σωστά ως κόρωνα στο κεφάλι της, μιας και η ταράτσα του Υπουργείου Οικονομικών είναι στρωμένη με μονωτικά και οικολογικά υλικά φτιαγμένα από κάνναβη.

Μπορεί να είναι ένα γκρίζο και άχαρο κτίριο, το σκηνικό όμως στην ταράτσα του υπουργείου Οικονομικών πολύ λίγο σου θυμίζει ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος.

Από το 2008 ένας κήπος με πολύχρωμα φυτά έχει στηθεί εκεί, ο οποίος πέραν της -κατά κυριολεξία- ανάσας που προσφέρει στο κέντρο, αποδίδει στο συγκρότημα ενεργειακό όφελος αξίας 5.630 ευρώ το χρόνο. Κι αν αυτό είναι σε κάποιους γνωστό, άγνωστο είναι ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οικοστέγη του στρατηγείου της ελληνικής οικονομίας είναι στρωμένη πάνω σε κάνναβη!

Μην πάει ο νους σας εκεί που πάει. Όσο κι αν ψάξει κανείς στον κήπο του υπουργείου Οικονομικών δεν θα βρει το γνωστό επτάφυλλο φυτό. Είναι κρυμμένο. Και είναι κρυμμένο, όχι επειδή είναι παράνομο, διότι δεν μιλάμε βέβαια για μαριχουάνα.

Κάτω από τα όμορφα λουλούδια, η ταράτσα του υπουργείου έχει ως βάση ένα θερμομονωτικό εδαφοκάλυμμα, βασικό υλικό για την κατασκευή του οποίου είναι η βιομηχανική ή αλλιώς, κλωστική κάνναβη. Πρόκειται για μια ποικιλία του φυτού που όχι μόνο δεν έχει ψυχοτρόπες επιδράσεις, αλλά αντίθετα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία και το περιβάλλον.

Όπως λέει ο Βαγγέλης Ματράκας, ο άνθρωπος που σε συνεργασία με τον  ιδρυτή της εταιρίας Οικοστέγες,  Άντριου Μάικλ Κλέμεντς, έστρωσαν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με κάνναβη, «η βιομηχανική κάνναβη αποτελεί γεωργικό προϊόν που καλλιεργείται για την παραγωγή ευρέος φάσματος προϊόντων, μεταξύ των οποίων τρόφιμα και ποτά, καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συμπληρώματα διατροφής, καθώς και υφάσματα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, νήματα, χαρτί, αλλά και κατασκευαστικά και μονωτικά υλικά».

Η παγκόσμια αγορά κάνναβης αποτελείται από περισσότερα από 25 000 προϊόντα

Όσον αφορά την μόνωση, εξηγεί πως αποτελεί ένα υλικό πρώτης επιλογής, καθώς φιλτράρει τον αέρα που αναπνέουμε, δεν προκαλεί δερματικές παθήσεις και αλλεργίες, βοηθάει το κτίριο να αναπνέει, εξισορροπεί την υγρασία και θωρακίζει αντιπλημμυρικά,  αλλά έχει και τη δυνατότητα να ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία του κτίσματος στο οποίο έχει επενδυθεί, προσφέροντας δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα.

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

Κάπως έτσι προκύπτει και το ποσό των 5.630 ευρώ που όπως απεφάνθη μελέτη του Πολυτεχνείου, εξοικονομεί το υπουργείο Οικονομικών από επιπλέον ενεργειακές σπατάλες που θα είχε, αν δεν είχε το υπόστρωμα κάνναβης και τη φανταχτερή χλωρίδα στην οικοστέγη του.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που εκπόνησε το Μετσόβιο με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Ρογδάκη, το εντυπωσιακό συμπέρασμα ήταν ότι η εγκατάσταση του ταρατσόκηπου απέφερε: 50% οικονομία για τον τελευταίο όροφο, 10% οικονομία στην συνολική ψύξη και 5% οικονομία στη συνολική θέρμανση του κτιρίου!

Πηγή:  TVXS