Τα Levi’s με ύφασμα κάνναβης

H εταιρεία Levi Strauss δημιούργησε τα νέα μπλου τζιν της από κάνναβη και βαμβάκι και σε συνεργασία με την εταιρεία Outerknow τα παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ως τη νέα της κολεξιόν.

Τα ρούχα είναι κατασκευασμένα με μείγμα που αποτελείται κατά 70% από βαμβάκι και κατά 30% από κάνναβη και στη σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία των εμβληματικών τζιν 501, αναφέρεται την προσπάθειά της όχι μόνο να χρησιμοποιήσει ίνες κάνναβης, αλλά και να κάνει την υφή τους όμοια με εκείνην του βαμβακιού.

Το 511™ Slim Fit Jeans φτιαγμένο από «cottonized hemp» που κοστίζει 141 ευρώ.

Η κλωστική-βιομηχανική κάνναβη έχει άπειρες χρήσεις και είναι γνωστή εδώ και εκατοντάδες χρόνια και για την ικανότητά της να δημιουργεί υφάσματα ανθεκτικότερα του βαμβακιού και φιλικότερα προς το περιβάλλον. Τα υφάσματα από κάνναβη έχουν όμως μια πιο τραχιά υφή, πράγμα στο οποίο συγκέντρωσε η Levi’s την προσοχή της ώστε το ύφασμα των νέων της τζιν να είναι πιο μαλακό.

To Trucker Jacket φτιαγμένο από «cottonized hemp» και τιμή 218 ευρώ.

Η αγορά βιομηχανικής κάνναβης στην Αμερική υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και οι εταιρείες προϊόντων ένδυσης αναζητούν «στο θαυματουργό φυτό» μια νέα εικόνα που γρήγορα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μόδα.

Έτσι, καθώς τα ενδύματα που μπορούν να χαρακτηριστούν «φιλικά προς το περιβάλλον» και φτιαγμένα από «πλήρως ανακυκλώσιμα» υλικά δείχνουν να πληρούν τις απαιτούμενες «οικολογικές προϋποθέσεις», η κάνναβη αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Το Western Shirt φτιαγμένο από «cottonized hemp».

Η εταιρεία Levi Strauss, εκτός των άλλων, επιστρέφει στο Χρηματιστήριο σήμερα, 21 Μαρτίου του 2019, μετά από σχεδόν μισό αιώνα. Παλιότερα η αγορά ενός τζιν 501 της εταιρείας απαιτούσε αφοσίωση: έπρεπε πρώτα να καθίσεις φορώντας το στην μπανιέρα, βλέποντας τη σκούρα μπλε βαφή να ξεβάφει στο γαλάζιο του νερού, για να προσαρμοστεί στο σωστό μέγεθος και σχήμα του σώματος. Έπαιρνε πολύ καιρό να το συνηθίσεις και τα βαριά κουμπιά ήταν δύσκολο να τα κουμπώσεις.

Τα σημερινά «κανναβο-τζίν» δεν απαιτούν κάτι ανάλογο, ποιό άλλωστε θα μπορούσε να είναι αυτό «το ανάλογο» μιλώντας για κάνναβη; Προφανώς το να γεμίσει κανείς μια μπανιέρα με νερό από ναργιλέ, δε θα εξυπηρετούσε το μάρκετινγκ του 21ου αιώνα. Έτσι κι αλλιώς η σειρά δεν ονονάστηκε καν «420».

Διαβάστε και Δείτε Περισσότερα: Levi / Forbes