Τέλος εποχής, ο μουσικός-θρύλος Willie Nelson έκοψε την κάνναβη στα 86 του!

O θρύλος της «παράνομης κάντρι», του είδους της μουσικής κάντρι που γνώρισε δόξες στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως αντίδραση στους συντηρητικούς περιορισμούς των «παραγωγών του Νάσβιλ» και συμπεριέλαβε ως ρεύμα εκλεκτούς καλλιτέχνες σαν τον Johnny Cash, κόβει το κάπνισμα κάνναβης!

Ο Νέλσον πήρε τη γενναία απόφαση στα 86 του χρόνια σύμφωνα με δηλώσεις του  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Τέξας KSAT, δηλώσεις οι οποίες αν μη τι άλλο έφεραν διάχυτη αμηχανία καθώς το να καπνίζει κανείς όλη μέρα κι όλη νύχτα και να φτάνει στην ηλικία των 86 ετών είναι αξιοθαύμαστο, είτε ως υπερβολή που οδηγεί στην ευτυχία… είτε ως απλή υπερβολή.

«Έχω κακοποιήσει αρκετά τα πνευμόνια μου στο παρελθόν με συνέπεια να έχει γίνει πιο δύσκολη η αναπνοή μου τελευταία, οπότε πρέπει να προσέχω και αναγκαστικά δεν καπνίζω πια», δήλωσε ο καλλιτέχνης-σύμβολο του αγώνα της αποποινικοποίησης.

Θα συνεχίσει βέβαια λέει τη χρήση της κάνναβης μέσω της κατάποσης σχετικών ελαίων ή μέσω βρώσιμων προϊόντων που περιλαμβάνουν συστατικά του φυτού, αλλά όπως και να το δει κανείς, πρόκειται για τέλος εποχής.

Ο Willie Nelson παρέα με τους Snoop Dogg, Kris Kristofferson και Jamey Johnson στο εύγλωττο «Roll Me Up and Smoke Me When I Die».

Ο Willie Hugh Nelson γεννήθηκε το 1933 έχει παίξει σε περισσότερες από 30 ταινίες, έχει γράψει αρκετά βιβλία, και έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικές ενέργειες τόσο για τη χρήση βιοκαυσίμων όσο και για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Ο καλλιτέχνης έχει μιλήσει πολλές φορές για τις ευεργετικές επιπτώσεις που είχε πάνω του η κάνναβη και έχει επιχειρηματολογήσει συχνά υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της.

«Όλοι σχεδόν γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για θανατηφόρα ουσία όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη», δήλωνε στον Guardian το 2012, προσθέτοντας:

Τα συμβατικά τσιγάρα σκότωσαν τον πατέρα μου, τη μάνα μου, τη μισή μου οικογένεια, οπότε ξέρω τι είναι βλαβερό και τι όχι. Με την κάνναβη έκοψα το αλκοόλ που αν το συνέχιζα θα ήμουν ή στη φυλακή ή νεκρός

Τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, δήλωνε ότι καπνίζει κάνναβη «όλη την ώρα, λίγο-πολύ», λέγοντας ότι χωρίς αυτή την ουσία δεν θα είχε φτάσει σ’ αυτή την ηλικία.

«Δεν θα είχα ζήσει 86 χρόνια με τους ρυθμούς που έπινα και κάπνιζα όταν ήμουν 30 ή 40 ετών. Το «χόρτο» με ηρέμησε και με εμπόδιζε από το να θέλω να σκοτώσω κάποιους ανθρώπους. Υποθέτω ότι εμπόδισε και πολλούς ανθρώπους να θέλουν να σκοτώσουν εμένα…», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Ο Νέλσον είναι συν-επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού για την Αναμόρφωση των Νόμων για τη Μαριχουάνα (NORML), ενώ μετά τη σύλληψη του για κατοχή κάνναβης το 2010, δημιούργησε το Teapot Party με σλόγκαν «Φορολογήστε το, ρυθμίστε του και νομιμοποιήστε το!».