Τέλος η γραφειοκρατία για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης (στην Αυστραλία)…

Όσοι καλλιεργούν κάνναβη για φαρμακευτική χρήση αναμένεται να λάβουν άδειες αστραπή ύστερα από πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την καλλιέργεια του φυτού στην Αυστραλία, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα Νέος Κόσμος που μας μεταφέρει μια γλαφυρή εικόνα τόσο του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην άλλη πλευρά του πλανήτη, όσο και με ποιό βλέμμα το αντιμετωπίζει η εκεί ελληνική ομογένεια. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της:

Από το Σεπτέμβριο και μετά οι παραγωγοί φαρμακευτικής κάνναβης καθώς και εταιρίες φυτικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση υπό την κατηγορία “major project status” συντομεύοντας την μέχρι τώρα χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης άδειας.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Greg Hunt μετέφερε την έκδοση αδειών στη δικαιοδοσία του Office of Drug Control, μια απόφαση που δείχνει “την δέσμευση της κυβέρνησης Morrison να προωθήσει τόσο την τοπική βιομηχανία όσο και τους πολίτες που ζουν με χρόνιες παθήσεις ή μη θεραπεύσιμες ασθένειες”, είπε.

“Κόβοντας τη γραφειοκρατία ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτό το νέο και πολύ σημαντικό τομέα βιομηχανίας, διασφαλίζοντας το ότι η φαρμακευτική κάνναβη θα είναι διαθέσιμου στους Αυστραλούς ασθενείς που την έχουν ανάγκη και θα παράγεται υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες.

Επίσης, στο πλαίσιο των αλλαγών που προγραμματίζει η Κυβέρνηση είναι οι διαφορετικοί τύποι αδειών να αντικατασταθούν από μία ομπρέλα που θα περιλαμβάνει όλα τα στάδια, από την έρευνα και την καλλιέργεια μέχρι τη διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης στην αγορά”.

Πηγή: Νέος Κόσμος