The Scientist : Tο ντοκιμαντέρ για τις ανακαλύψεις του Raphael Mechoulam || Ελληνικοί Υπότιτλοι

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους. Εμφανίζονται αναγκαστικά και οι αγγλικοί υπότιτλοι Μπορείτε να πρέπει να κάνετε μερικές ρυθμίσεις στην εμφάνιση των ελληνικών υποτίτλων: Βάλτε 100% αδιαφάνεια στο φόντο και ορίστε μέγεθος από το Ρυθμίσεις (γραναζάκι που υπάρχει στο παράθυρο του βίντεο κάτω δεξιά) > Υπότιτλοι > Επιλογές. Βάλτε το μέγεθος γραμματοσειράς στο 150%. Έτσι θα καλύπτονται (όχι πάντα και όχι εντελώς) οι ενσωματωμένοι αγγλικοί υπότιτλοι.

[Μετάφραση / Υποτιτλισμός στην ελληνική Σίμος Δαλκυριάδης]

O «νονός» ή «πατέρας» της «ιατρικής κάνναβης» Raphael Mechoulam είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και σήμερα είναι 87 ετών. Πρόκειται για τον επιστήμονα που ανακάλυψε τη δεκαετία του ’60 την ύπαρξη της τετραυδροκανναβινόλης (THC) της ψυχοτρόπου ουσίας της κάνναβης, αλλά και την ύπαρξη της κανναβιδιόλης (CBD).

Έπειτα προχώρησε στην τεκμηρίωση της ύπαρξης  και της λειτουργίας του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού, αλλάζοντας  με  αυτό τον τρόπο όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε για το φυτό και τις ευεργετικές επιδράσεις του.

Με τις ανακαλύψεις του αυτές, άλλαξαν τα μέχρι τότε δεδομένα της επιστήμης και άνοιξε ο δρόμος για όλες τις σύγχρονες έρευνες που αφορούν στην κάνναβη.

Διαβάστε το αναλυτικό μας αφιέρωμα στον επιστήμονα: