To ιστορικό κατασχεθέν από τις Αρχές «ναρκωτικό γιλέκο» από κάνναβη

Το εικονιζόμενο γιλέκο συνελήφθη ως πειστήριο εγκλήματος  από τις διωκτικές αρχές στα Χανιά, σαν σήμερα, το 1998.

Ήταν 29 Οκτωβρίου του 1998 όταν οι Διωκτικές Αρχές «με μια επιχείρηση αστραπή» συνέλαβαν τα ρούχα του Kannabis Shop Χανίων, ένα από αυτά ήταν και το ατυχές αυτό αμάνικο γιλέκο το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό χημείο του Κράτους. Το Χημείο γνωμοδότησε ότι δεν πρόκειται περί ναρκωτικού κι έτσι, ως αθώο πλέον, το γιλέκο απελευθερώθηκε.

«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κουμπιά» ήταν το σύνθημα που συγκλόνισε τους παριστάμενους στη διαδικασία αποφυλάκισής του καθώς ακούγονταν εν χορώ από τα συγκρατούμενά του καπέλα, εσώρουχα, τιράντες και τα άλλα κατασχεθέντα εμπορεύματα του Kannabis Shop Χανίων.

Το ακρωτηριασμένο, λόγω του τμήματος που βιαίως του αφαιρέθηκε ώστε να πάει για ανάλυση, γιλέκο παρέμεινε επί 19 συναπτά έτη καλά κρυμμένο και  η παράδοσή του στα χέρια μας, σηματοδοτεί με τον τρόπο της τη λήξη του «εμφυλίου της κάνναβης» που ταλάνισε τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ανεπίσημα βέβαια, μιας και η δικαστική περιπέτεια του ιδιοκτήτη του Kannabis Shop Χανίων, σήμερα, 19 χρόνια μετά συνεχίζεται

«Ετούτο ‘δω το στρίφωμα, κανείς δε θα καπνίσει» που λέει και το τραγούδι.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία του ναρκωτικού γιλέκου και των συνοδοιπόρων του στα αφιερώματά μας:

Ευχαριστούμε τον Σεραφείμ Κανδύλα που μας εμπιστεύτηκε το κειμήλιο.

Η γιάφκα με τα γιλέκα και τις κάλτσες από κάνναβη μετά την επιδρομή των Αρχών

 

Από την Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα εκείνων των ημερών