To KKE και η παραπλανημένη σακούλα από κάνναβη

Πρίν λίγες ημέρες μια ομάδα μαθητών Λυκείου παρουσίασε στη Βουλή μια εργασία της, πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αλήθεια, για το πως μπορεί να καταργηθεί η πλαστική σακούλα. Πρότειναν μάλιστα ως εναλλακτική της πλαστικής, μια σακούλα φτιαγμένη από κλωστική κάνναβη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθήσει το σχετικό βίντεο, εργάστηκαν με τους καθηγητές τους αρκετά και μεθοδικά.

[Του Αποστόλη Καπαρουδάκη]

Η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Διαμάντω Μανωλάκου, την επόμενη ημέρα είπε με δυό λόγια ότι είναι ντροπή να χρησιμοποιούν κάποιοι τα παιδιά για να προωθήσουν την κουλτούρα σχετικά με την κάνναβη.

Μάλιστα. Νέοι που βρίσκονται ένα βήμα πριν την ενηλικίωση «παρασύρθηκαν» από δυνάμεις σκοτεινές. Ίσως κι οι καθηγητές τους του ίδιο. Αν και για τους τελευταίους το υπονοούμενο είναι ακόμη πιο βαρύ.

Προφανώς το ότι είναι λογικό μαθητές που κάνουν μια εργασία αναζητώντας λύσεις για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας να ασχοληθούν με το φυτό του πλανήτη που έχει τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον ιδιότητες, δεν παίζει ρόλο.

Προφανώς επίσης εάν τις ιδιότητες της κάνναβης τις είχε η παπαρούνα και οι μαθητές έκαναν μια εργασία για αυτήν, το ΚΚΕ δε θα είχε ενοχληθεί και τόσο. Κι ας προκύπτει η ηρωίνη από την παπαρούνα. Ίσως το ότι η παπαρούνα είναι κόκκινη κάπως να την απαλλάσσει της κατηγορίας. Πάντως κάτι «πιο επιστημονικό» ως επιχείρημα δεν μπορώ να βρω.

Και τέλος πάντων, δε βαριέσαι, οι φάλαινες θα συνεχίσουν να καταπίνουν πλαστικές σακούλες και να πεθαίνουν όσο θα υπάρχει καπιταλισμός. Τα παιδιά όμως που έκαναν την εργασία αυτή και έγιναν κατά την άποψη του ΚΚΕ (άθελά τους μάλλον) διακινητές της ιδέας της ναρκο-κουλτούρας θα επιστρέψουν στο σχολείο τους στην Καρδίτσα.

Εκεί στα καφενεία και τις γειτονιές θα κυκλοφορήσουν ως «χρησιμοποιούμενοι» και πολιτικώς παραπλανημένοι. Εκεί θα συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται και οι εμπνευσμένοι καθηγητές τους που βοήθησαν να δημιουργηθεί μια εργασία σαν αυτή και έφτασαν να καμαρώσουν ότι παρουσιάστηκε και στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί θα πρέπει να απαντήσουν και στις σχετικές απορίες των γονέων.

Η συμβολή της βουλευτού του ΚΚΕ στον στιγματισμό των ανθρώπων αυτών, έστω κι αν αυτός πιάνει τόπο μόνο σε όσους αγαπούν και πιστεύουν το κόμμα αυτό, είναι αξιοθαύμαστη.

Προφανώς για να μην έχει κανείς ανάλογα προβλήματα, θα πρέπει την επόμενη φορά να παρακάμψει επιστημονικά εγχειρίδια και μελέτες για τις ιδιότητες ενός φυτού και απλά να αποτανθεί στα γραφεία του κόμματος. Εκεί φυλάσσονται τα εγχειρίδια βοτανολογίας που ο ταξικός εχθρός δολίως έχει αφανίσει από όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου.

Οι εργασίες των σχολείων ας παίρνουν εφεξής την κατάλληλη έγκριση για να μην έχουμε προβλήματα.