Το «Κονκλάβιο της Κάνναβης» συνεδριάζει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Η οικονομική ελίτ του πλανήτη γη συναντιέται και εφέτος στην ελβετική αλπική πόλη Νταβός στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 29 Ιανουαρίου. Μόνο που εφέτος μια νέα ομάδα συμμετέχει στην παρέα αυτή των ισχυρών: η ελίτ της κάνναβης που συνομιλεί στα πλαίσια του Cannabis Conclave.

[Του Αποστόλη Καπαρουδάκη]

Στελέχη επιχειρήσεων και πρώην πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται στην αναπτυσσόμενη και νόμιμη βιομηχανία της κάνναβης συζήτησαν και συζητούν μέχρι αύριο το μέλλον του φυτού στα περιθώρια του Φόρουμ. Και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του.

Οι σχετικές αποφάσεις των συζητήσεων του Νταβός μέλλουν κατά βάση να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό πολύ αργότερα, όταν οι κινήσεις των ισχυρών αυτών οικονομικών εταίρων γίνουν εμφανείς μέσω οικονομικών συνεργιών και νομικών εξελίξεων που θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική σκακιέρα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που εκδηλώσεις και συζητήσεις σχετικές με την κάνναβη διεξάγονται στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και

μεταξύ των ενδιαφερομένων για την κάνναβη είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ehud Barak, ο οποίος είναι πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας κάνναβης InterCure, ο Bruce Linton, Διευθύνων Σύμβουλος της Canopy Growth Corp και ο πρώην διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Anthony Scaramucci

Η καναδική εταιρεία επενδύσεων Canaccord Genuity Corp., μια από τις πρώτες εταιρείες επενδύσεων σχετικών με την κάνναβη, υπήρξε συν-διοργανώτρια του Cannabis Conclave, μαζί με το Consumer Choice Center, μια οργάνωση που εδρεύει στις Βρυξέλλες και αυτοχαρακτηρίζεται ως «οργάνωση δικαιωμάτων των καταναλωτών εναντίον της υπερβολικής ρύθμισης που περιορίζει την επιλογή «.

Και Canadian Cannabis Conclave…

Ορισμένοι από τους ηγέτες της βιομηχανίας της κάνναβης που ήταν παρόντες στο Νταβός και τις εκδηλώσεις του Κονκλάβιου της Κάνναβης, συμμετέχουν και σε μια δεύτερη σειρά εκδηλώσεων και επαφών, την Canadian House οργανωμένη με την υποστήριξη του Καναδικού Χρηματιστηρίου Αξιών και της OTC Markets Group Inc..

Στα πλαίσια της Cannabis House, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα διερευνηθούν τρόποι εξασφάλισης χρηματοδότησης σε εταιρείες της βιομηχανίας της κάνναβης που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στις νέες αγορές του φυτού όπως εκείνες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας.

Σοκολατάκια με κάνναβη ως «τρατάρισμα» των συμμετεχόντων στις σχετικές συζητήσεις του Νταβός , φωτογραφημένα από το CNBC.

Στο χιονισμένο Νταβός λοιπόν,  σύμφωνα με τα γραφόμενα του Διεθνούς Τύπου, ο πρώην διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Anthony Scaramucci που έχει το παρατσούκλι «The Mooch» και του οποίου η εταιρεία SkyBridge Capital είχε καίρια παρουσία στη βιομηχανία της κάνναβης, θα συνομιλήσει μεταξύ άλλων με τον πρώην ισραηλινό πρωθυπουργό Ehud Barak, ο οποίος είναι πρόεδρος της ισραηλινής ιατρικής εταιρίας κάνναβης InterCure…

Άλλοι «πυλώνες της βιομηχανίας της κάνναβης» που βρίσκονται στο Νταβός και συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις είναι οι: Kevin Murphy, διευθύνοντας σύμβουλος της Acreage Holdings μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Navdeep Dhaliwal, πρόεδρος της Καναδικής Supreme Cannabis και ο Saul Kaye, Διευθύνων Σύμβουλος της Israel Cannabis η οποία πρωτοστατεί στην προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης των εξαγωγών κάνναβης από το Ισραήλ.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

The Guardian  /  Financial PostCNBC Prnewswire/ CNBC