Το προφίλ του χρήστη κάνναβης σε Καλιφόρνια & Κολοράντο

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας BDS Analytics που διεξήχθη στον πληθυσμό της Καλιφόρνια και του Κολοράντο, «ο χρήστης της κάνναβης είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος».
.
5 στους 10 καταναλωτές κάνναβης είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο. Αντίστοιχα ίδιο βαθμό ικανοποίησης εμφανίζουν 4 στους 10 από όσους «θα μπορούσαν να καταναλώσουν κάνναβη» και από  «όσους δε θα κατανάλωναν κάνναβη».
.
Στα παρακάτω διαγράμματα ως: 
Consumers νοούνται όσοι καταναλώνουν κάνναβη,
Acceptors όσοι δεν καταναλώνουν αλλά δυνητικά θα μπορούσαν να καταναλώσουν, και ως
Rejecters όσοι δεν καταναλώνουν και δεν το σκέφτονται καν ως πιθανότητα.
.

  • 64% όσων καταναλώνουν κάνναβη είναι γονείς σε αντίθεση με το 60 και το 55% όσων ανήκουν στις άλλες δύο κατηγορίες.
  • 50% όσων καταναλώνουν κάνναβη αθλούνται μια τουλάχιστον φορά την εβδομάδα σε αντίθεση με το 36% και το 28% που δεν καταναλώνουν.

  • Οι καταναλωτές κάνναβης κατά μέσο όρο έχουν ετήσιο εισόδημα 93 χιλιάδες δολάρια, σε αντίθεση με τους μη καταναλωτές που έχουνε εισόδημα 72.800 και 75.900 δολάρια.
  • Το 20% των καταναλωτών στην Καλιφόρνια έχει Master σε αντίθεση με το 13 και 12% όσων ανήκουν στις άλλες κατηγορίες.
  • Το 64% των καταναλωτών κάνναβης εργάζεται, σε αντίθεση με το 51 και το 54% των μη καταναλωτών του φυτού.

H εταιρεία που ειδικεύεται στην έρευνα αγοράς που αφορά στη βιομηχανία της κάνναβης στοχεύει στην εξειδίκευση των στόχων και των προγραμμάτων των επιχειρηματιών που κινούνται εντός της βιομηχανίας αυτής. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο όσους λόγους θα είχε να υπερβάλει μεγεθύνοντας τα θετικά για το φυτό αποτελέσματα, άλλους τόσους θα είχε να μην το κάνει καθώς οι επιχειρηματίες-πελάτες της θα οδηγούνταν σε λανθασμένες επενδύσεις και στρατηγικές με καταστροφικά για την BDS Analytics αποτελέσματα.

Ακόμη και κάτω από το πρίσμα της όποιας αμφιβολίας πάντως, η συγκεκριμένη εταιρεία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πως κινείται η οικονομία του φυτού σε ένα από τα σημεία του πλανήτη όπου πρωτοπορεί σε σχέση με τη νομιμοποίησή του, άρα και οι όποιες ανακοινώσεις της είναι χρήσιμες.