Το πρώτο «cannabis café» της Αμερικής εγκαινιάζεται στο Δυτικό Χόλυγουντ

Το πρώτο cannabis cafe, το Lowell Farms απόκτησε πριν λίγες ημέρες την ομόφωνη έγκριση των Αρχών και αναμένεται σε λίγους μήνες να ξεκινήσει τη λειτουργία τουμ με τους πελάτες του να απολαμβάνουν τόσο το κάπνισμα και το άτμισμα της κάνναβης όσο και πιάτα με γεύσεις του φυτού.

Η έγκριση της λειτουργίας του cafe θεωρείται ιστορική και αναμένεται σύντομα το παράδειγμα του Lowell Farms να ακολουθήσουν και άλλoι.

Καθώς ο νόμος της πόλης απαγορεύει την κατανάλωση κάνναβης και αλκοόλ στο ίδιο μέρος, το κατάστημα θα είναι «alcohol free», δε θα σερβίρεται δηλαδή σε αυτό αλκοόλ, ενώ ο εξαερισμός του θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος, εφάμιλλος με εκείνον που χρησιμοποιούν τα καζίνο.

Παρόλα αυτά η άδεια λειτουργίας ισχύει για έναν μόνο χρόνο κι έπειτα θα πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου, γεγονός που οι Καλιφορνέζοι επαγγελματίες της εστίασης θεωρούν ανασταλτικό παράγοντα ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα σε ανάλογες επενδύσεις.

Τα έτοιμα «προ-στριμμένα» τσιγάρα κάνναβης της φίρμας Lowell Smokes.

Το κατάστημα πήρε το όνομά του από τη διάσημη φάρμα της εταιρείας Lowell Herb Co η οποία πρωτο-δημιουργήθηκε το 1909 από τον William «Bull» Lowell και λειτούργησε έως το 1913 οπότε και ξεκίνησε στην Καλιφόρνια η απαγόρευση της κάνναβης. Πρόσφατα η εταιρεία επαναλειτούργησε και σήμερα είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φίρμες έτοιμων (στριμμένων) τσιγάρων κάνναβης».

Καθώς το κατάστημα θα λειτουργεί σε ανοικτό χώρο κοντά σε μια εβραϊκή συναγωγή, ο ραβίνος που παρέστη στη διαδικασία της λήψης της ομόφωνης απόφασης των Αρχών αποχώρησε χωρίς να πει μια κουβέντα, γεγονός που έκανε ως ήταν φυσικό  ιδιαίτερη εντύπωση.


.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

ΝBC Los Angeles.