Το πρώτο εργοστάσιο ξυλείας από κάνναβη

Η εταιρεία Fibonacci θα μισθώσει μια εγκατάσταση 11,230 τετραγωνικών ποδιών στο Murray του αμερικανικού Κεντάκι για να στεγάσει την πρώτη παγκοσμίως αυτοματοποιημένη επιχείρηση HempWood.

Η Fibonacci σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο του Murray έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με τους αγρότες του δυτικού Κεντάκι ώστε να αποκτήσει 800 τόνους στελεχών του φυτού της κάνναβης για να τους επεξεργαστεί, το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή αυτό το καλοκαίρι και η επένδυση να αγγίξει τα 5,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία που παράγει από έπιπλα και δάπεδα μέχρι μαγειρικά σκεύη έχει αναπτύξει τεχνογνωσία πειραματιζόμενη με την αξιοποίηση της κάνναβης και έχει πατεντάρει τη διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων από τις ίνες του φυτού. Στη διαδικασία αυτή χρησιμοποιεί επίσης μια κόλλα δικής της κατασκευής που έχει ως βάση της τη σόγια καθώς και τεχνικές που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη βιομηχανία μπαμπού της Κίνας.

Εικόνα από την ιστοσελίδα  HEMPWOOD

Το εργοστάσιο υπήρξε καλοδεχούμενο τόσο από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας όσο και από τις τοπικές αρχές, τους κυβερνητικούς παράγοντες της αγροτικής πολιτικής και τον Τύπο. Εκτός του ότι δημιουργεί 25 νέες θέσεις εργασίας, καθώς είναι το πρώτο του είδους του παγκοσμίως, σηματοδοτεί και την έναρξη μιας ολόκληρης νέας βιομηχανίας της οποίας το μέγεθος δεν μπορεί κανείς να προβλέψει.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νέου εργοστασίου είναι ιδιαίτερα φιλικό μιας και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα στελέχη της κάνναβης αυξάνονται σε έξι μήνες σε σύγκριση με εκείνα της βελανιδιάς που χρειάζονται δεκαετίες. Επίσης η μεταποιημένη κάνναβη μπορεί να φτάσει σε κατά 20% υψηλότερη πυκνότητα από τη βελανιδιά, γεγονός που της παρέχει ανθεκτικότητα και σκληρότητα. 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

The Lake News: Nation’s First HempWood Operation to Locate in Murray