Τσίχλες και αυτοκόλλητα κάνναβης ως παυσίπονα

Καθώς εδραιώνεται η λειτουργία της κάνναβης ως παυσίπονου φαρμάκου, τόσο η έρευνα όσο και τα προϊόντα κάνναβης που προορίζονται να μειώσουν τον πόνο αυξάνονται. Νέο απόκτημα της σχετικής συλλογής και η τσίχλα κάνναβης που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ινομυαλγίας,

Η ινομυαλγία είναι σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, αλλά και άλλα γενικά συμπτώματα όπως διαταραχή του ύπνου και του συναισθήματος. Η λέξη είναι σύνθετη από το ινο- (ινώδης ιστός) και -μυαλγία (πόνος στους μυς).

Η εν λόγω τσίχλα κάνναβης λοιπόν ονομάζεται MedChew Rx, είναι δημιούργημα της εταιρείας ΑΧΙΜ και περιέχει 5 mg CBD-Κανναβιδιόλης και 5 mg THC- Τετραϋδροκανναβινόλης. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της «λειτουργεί ταχύτερα από την κάνναβη που μπορεί κανείς να λάβει μέσω καπνίσματος ή ατμίσματος καθώς παρακάμπτει το συκώτι», ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Η πρώτη εκδοχή της τσίχλας που δεν περιέχει THC, οπότε και διαφημίζεται ως «νόμιμη και στις 50 Πολιτείες της Αμερικής» και «δενέχει ανάγκη ιατρικής συνταγής»…

Η πρώτη μορφή της τσίχλας αυτής με το όνομα CanChew, κυκλοφορεί ήδη στην αγορά και δεν περιέχει THC. Σύμφωνα με την εταιρεία «το CBD της τσίχλας, μέσω του σάλιου, φτάνει γρήγορα στο αίμα καθώς δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία από άλλο εσωτερικό όργανο», ενώ εκτός των άλλων «η τσίχλα δεν είναι ψυχοδραστική» μιας και δεν περιλαμβάνει το ψυχοτρόπο THC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΧΙΜ οι έρευνές της σχετικά με τα οφέλη της ιατρικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και σύντομα θα παρουσιαστούν και άλλα νέα προϊόντα και θεραπευτικές ενδείξεις, ενώ για την ώρα οι κλινικές έρευνες συνεχίζονται στο Πανεπιστήμιο Wageningen   της Ολλανδίας.

Ταυτόχρονα με την έρευνα, ο αγώνας δρόμου των εταιρειών παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων να κυκλοφορήσουν και να πατεντάρουν πρώτες τα ελπιδοφόρα προϊόντα που έχουν ως βάση τους την κάνναβη συνεχίζεται και αυτός. Ήδη κυκλοφορεί και το αυτοκόλλητο κάνναβης για την αντιμετώπιση του πόνου, ενώ η σχετική «αγορά» δείχνει ανεξάντλητη.

Παρακάτω ένα βίντεο παρουσίασης του αυτοκόλλητου κάνναβης που κυκλοφορεί ήδη από πέρυσι και προορίζεται και αυτό για την αντιμετώπιση του πόνου.

 

Διαβάστε Περισσότερα: