Twitter, Apple και Amazon στον χορό νομιμοποίησης της κάνναβης

Το Twitter γίνεται το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα επιτρέπει τις διαφημίσεις προϊόντων κάνναβης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία επέτρεπε μόνο τις διαφημίσεις προϊόντων κλωστικής κάνναβης, μεταξύ τους και του CBD, ενώ άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok απαγόρευαν και αυτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το Twitter θα επιτρέπει τις διαφημίσεις κάνναβης αφού πρώτα αυτές περνούν από τη σχετική διαδικασία έγκρισης της πλατφόρμας και διαπιστώνεται ότι αφενός απευθύνονται σε περιοχές της Αμερικής όπου η ευφορική χρήση του φυτού έχει νομιμοποιηθεί και αφετέρου στοχεύουν σε κοινό μεγαλύτερο των 21 ετών

Πρόκειται προφανώς για μια «κοσμογονική» για την αγορά της κάνναβης εξέλιξη καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

…και η Apple (μετά την Amazon) στον χορό λογική της νομιμοποίησης

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μάλιστα λίγους μήνες μετά την, κατά τα λεγόμενα, σιωπηρή συμφωνία της Apple να επιτρέπει εφεξής τα apps, τις εφαρμογές δηλαδή, πώλησης κάνναβης στο περιβόητο Apple Store της. Η «νέα πολιτική» του κολοσσού, χαιρετίστηκε μάλιστα με τίτλους του είδους «Η Apple συμμαχεί με την Amazon σχετικά με την κάνναβη» -καθώς η Amazon από την άνοιξη του 2021 «υποστήριξε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης» που βρίσκονταν τότε για συζήτηση στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω το ότι σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις το 68% των Αμερικανών είναι πλέον σύμφωνοι «με κάποιου είδους νομιμοποίηση της κάνναβης», εύκολα αντιλαμβάνεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με τη νομιμοποίηση του φυτού τείνουν να λάβουν παγκοσμίως μορφή κύματος.

Απομένει πλέον να δούμε, ποιός και με ποιά ταχύτητα θα είναι ο επόμενος που θα παρασυρθεί από το κύμα αυτό προς την όχθη της λογικής και του ορθολογισμού που απαιτεί την επίσημη λήξη του «πολέμου κατά των ναρκωτικών» που τις τελευταίες δεκαετίες άφησε πίσω του συντρίμμια.

Πηγή: Tekes Magazine / You May Say…