Βρώσιμα εισιτήρια κάνναβης στο Μετρό του Βερολίνου

.
Τα συγκεκριμένα εισιτήρια είναι 24ωρης διάρκειας και έχουν κόστος 8,8 ευρώ, είναι φτιαγμένα από βρώσιμο χαρτί και εμποτισμένα με «όχι πάνω από τρεις σταγόνες» από το λάδι κάνναβης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο δεν πρόκειται για το λάδι που εξάγεται από το φυτό και περιέχει τετραυδροκανναβινόλη (THC), αλλά για λάδι από τους σπόρους του φυτού που δεν έχει ψυχοτρόπες ιδιότητες.

Είναι «απολύτως αβλαβές για την υγείας» και «απολύτως νόμιμο» κατά την εταιρεία, που προτρέπει τους επιβάτες να μετακινηθούν «χωρίς ενοχλήσεις στο Βερολίνο όλη μέρα και απλώς να καταπιούν το άγχος των Χριστουγέννων μαζί με το εισιτήριο».

Η BVG πάντως ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για κίνηση σε σχέση με την προαναγγελία νομιμοποίησης της κάνναβης από την νέα γερμανική συγκυβέρνηση Σοσιαλιστών-Πράσινων-Φιλελεύθερων.

Υποστηρίζουμε μία πιο ανοιχτή προσέγγιση στις απολύτως αβλαβείς ουσίες… Το έλαιο κάνναβης από σπόρους του φυτού είναι τόσο αβλαβές όσο το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο ή το λάδι από σπόρους κολοκύθας

…δηλώνουν σχετικά οι εκπρόσωποί της.

Το νέο «τρικ» της BVG, που αρέσκεται σε πρωτότυπες καμπάνιες, φέρνει στο νου και την προηγούμενη του 2018, όταν σε συνεργασία με την Adidas δημιούργησαν ένα ζευγάρι παπούτσια που ταυτόχρονα θα ήταν και εισιτήριο διαρκείας για όλο το έτος. Τα 500 ζευγάρια που δημιουργήθηκαν εξαφανίστηκαν από τα ράφια των καταστημάτων σε λίγες ώρες, ενώ απ’ έξω είχαν δημιουργηθεί ουρές πριν καν ανοίξουν. Το αν οι φίλοι της νέας ιδέας με το εισιτήριο κάνναβης θα κάνουν το ίδιο στα εκδοτήρια, μένει να φανεί…

Χριστουγεννιάτικα δώρα και προσφορές από το The Hemp City

.

 

 

 

 

 

.

Πηγή: You May Say…Αυγή/  Reuters

Τα νέα Βερολινέζικα κανναβο-εισιτήρια του Μετρό