Υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης ο Φρανσουά Ολάντ

Ο, από το 2012 έως το 2017, αρχηγός του Γαλλικού Κράτους Φρανσουά Ολάντ, τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης. Υπερθεμάτισε μάλιστα καθώς στη σχετική συνέντευξή του δήλωσε ότι «η αποποινικοποίηση χωρίς τη νομιμοποίηση, δεν έχει νόημα»…

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην Γάλλου Προέδρου «η νομιμοποίηση θα βοηθήσει στη μείωση του παράνομου εμπορίου που ταλαιπωρεί τις γειτονιές και αναστατώνει τη ζωή των κατοίκων».

«Η λύση, βέβαια για το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι η αστυνομία, που προσπαθεί να διαλύσει την παράνομη αυτή αγορά, αλλά δεν μπορεί αυτή να είναι μια λύση μόνιμη» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.

Όπως αναφέρει το You May Say…, σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ, «η αποποινικοποίηση χωρίς νομιμοποίηση δεν έχει πολύ νόημα» και «από τη στιγμή που νομιμοποιηθεί, δεν υπάρχει πλέον λόγος τιμωρίας κάποιων, εκτός από αυτούς που μπορεί να οδηγούν ενώ πριν κάπνισαν κάνναβη ή εκείνους που βλάπτουν την υγεία τους και την υγεία των άλλων με την υπερκατανάλωση».

Κι αν τα λόγια του πρώην Προέδρου δείχνουν μπερδεμένα αυτό ίσως οφείλεται στο ότι παλιότερα υπήρξε υπέρμαχος της αντιμετώπισης του θέματος με αστυνομικά μέτρα και την διατήρησης του καθεστώτος παρανομίας του φυτού. Το 2012 μάλιστα, με αφορμή τις υπέρ της αποποινικοποίησης δηλώσεις που είχε κάνει η Γραμματέας των Οικολόγων Πράσινων Σεσίλ Ντιφλό, Ο Φρανσουά Ολάντ είχε βιαστεί να διαβεβαιώσει με σχετική δήλωσή ότι κάθε άλλο παρά επιθυμία του είναι η αποποινικοποίηση της κάνναβης

Τώρα καθώς όλα δείχνουν, η ταχύτητα με την οποία κινείται η Γερμανία και το Λουξεμβούργο προς την αποποινικοποίηση έκανε τον πρώην Πρόεδρο να αλλάξει γνώμη. Σημείωσε άλλωστε σχετικά ότι «στη Γερμανία ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προτείνει τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Είναι σημαντικό ότι στην Ευρώπη μπορούμε να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε τις ίδιες λύσεις».
Κατά τα άλλα, δε θα επιθυμούσε είπε να υπάρξει μια ενθάρρυνση, ένα κίνητρο για αυτήν την κατανάλωση , αλλά έκρινε ότι «είναι καλύτερο να διευθετηθεί το ζήτημα της ανάγκης για κατανάλωση, παρά να παγιωθεί μια κατάσταση που ανακυκλώνει όλα τα λάθη «του σήμερα»».