«Υπερδύναμη της κάνναβης στην Ευρώπη» επιθυμεί να γίνει η Βόρεια Μακεδονία

«Τι κρύβει η σιωπηρή… συνάντηση του Ζάεφ με τον βασιλιά της μαριχουάνας». Με τίτλους αυτού του είδους, ικανούς να προκαλέσουν… και τον ανάλογο τζόγο, παρουσιάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης, τόσο τα ελληνικά όσο και της γείτονος, τη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με έναν από τους μεγαλο-επιχειρηματίες της βιομηχανίας της κάνναβης.

Στη Βόρεια Μακεδονία, άλλωστε, οι περισσότερες εταιρείες που παράγουν κάνναβη έχουν οικογενειακή ή φιλική σχέση με τον Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνει η τηλεόραση της χώρας Αλφα, υπενθυμίζοντας ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού έχει θερμοκήπια κάνναβης στη Στρώμνιτσα.

Ο ντόρος ξεκίνησε με αφορμή τη συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον Μπιγκ Μάικ ή Μάικλ Στραουμίτις όπως είναι το πραγματικό του όνομα.

Σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Ζάεφ δεν δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτήν τη συνάντησή του. Το έκανε όμως ο Μπίγκ Μάικ, ο οποίος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Αλφα των Σκοπίων, έγραψε στο Instagram ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις κάνναβης στον κόσμο

«Μόλις συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και μιλήσαμε αρκετά για την κάνναβη. Να σας πω, αυτή η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και είμαι ενθουσιασμένος να είμαι μέρος της μετατροπής της σε μια από τις πρώτες υπερδυνάμεις της Κάνναβης στην Ευρώπη», έγραψε ο Μπιγκ Μάικ στο Ίνσταγκραμ.

Γεννημένος το 1960 στο Πόρτλαντ, ο Μάικλ Στραουμίτις, έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια μέσω της εταιρείας κάνναβης  «Advanced Nutrients». Επιδίωξή του είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του σε διεθνές επίπεδο και ένας από τους προορισμούς του για αυτό είναι προφανώς και τα Σκόπια.