Ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από κάνναβη

Περίπου 50 κιλά κάνναβης χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί το αυτοκίνητο αυτό στο οποίο σύμφωνα με τον Bruce Dietzen που το δημιούργησε επενδύθηκαν 200 χιλιάδες δολάρια.

Mέρος του διεθνούς Τύπου αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο με ελαφρώς σκωπτικό τρόπο μιας και ο δημιουργός του δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ως προς τη μέθοδο που ακολούθησε για την κατασκευή του πέραν του ότι βασίστηκε στο σασί ενός παλαιού Mazda.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα λέει ο κ. Dietzen, το αμάξωμα είναι 10 φορές σκληρότερο από το ατσάλι και είναι ικανό να κινηθεί με βιοκαύσιμα που προέρχονται από αγροτικά κατάλοιπα.

Επίσης ενώ τo «αποτύπωμα άνθρακα»* που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο είναι 10 τόνων, το συγκεκριμένο είχε μηδενικό αποτύπωμα.

Διαβάστε το αφιέρωμά μας στη βιομηχανική κάνναβη, τις δυνατότητες που προσφέρει και την Ευρωπαΐκή νομοθεσία που τη διέπει.

*Το Ανθρακικό Αποτύπωμα υπολογίζει το σύνολο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οι οποίες προκαλούνται άμεσα ή έμμεσα από ένα άτομο, οργανισμό, εκδήλωση ή προϊόν.

Πηγές / Διαβάστε περισσότερα:

ΝΥPost: This car is made out of cannabis hemp

CNBC: Jay Leno drives a car made out of cannabis