Γράμμα απ’ τη Νέα Υόρκη: Η Πολιτεία έχει περικυκλωθεί από κάνναβη και σηκώνει τα χέρια ψηλά! 

Η Νέα Υόρκη έχει περικυκλωθεί από κάνναβη και σηκώνει τα χέρια ψηλά! Πάει για αποποινικοποίηση. Ναι είναι αλήθεια, η πιο καλά πολεμικά επανδρωμένη χώρα έχει πόλεμο εδώ και 81 χρόνια με ένα άοπλο φυτό και χάνει πανηγυρικάΑπό το φυτό ναι.

Cannabis and the City

[Της θείας Κάνναβης από τη Νέα Υόρκη*]

Στα βορεινά σύνορα της με τον Καναδά που ελευθερώνει πλήρως σε ομοσπονδιακό επίπεδο την κάνναβη εντός λίγων εβδομάδων. Καθώς και από πολιτείες όπως η Μασαχουσέτη, το Βερμόντ, το Μέιν, το Ρόουντ Άιλαντ, το Κονέκτικατ και πολύ σύντομα το Νιού Τζέρσυ που θα είναι οι επόμενες που θα αποποινικοποιήσουν πλήρως την κάνναβη για να την ελέγξουν, να την φορολογήσουν και να της πιουν το αίμα αμερικάνικα. Και έτσι πια, με τα του οβολού μας, εμάς τους φιλοκανναβιστών και των ασθενών, θα μας αφήσουν επιτελούν ήσυχους.

 

Πριν από μερικούς μήνες έτσι όλως τυχαίως ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης από την NYPD (Αστυνομική Διεύθυνση Νέας Υόρκης) να δώσει στην δημοσιότητα στατιστικές συλλήψεων και αυτές τυχαία έδειξαν αυτό που ξέρουμε όλοι από κούνια. Πως συλλαμβάνουν αναλόγως με το χρώμα και την προφορά σου. Μόνο μέσα στο 2017 έγιναν 17.880 συλλήψεις για μικρή κατοχή κάνναβης στην πολιτεία  και το 86% αυτών έγιναν σε ομάδες αφροαμερικάνων με ποσοστό 46% και νότιο αμερικανών με ποσοστό 36%.

Είχαμε και τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ τον Τζεφ που νόμιζε κι αυτός πως μπορεί να ξεστομίζει ακόμα ψέματα για τον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά εν έτει 2018. Ο δήμαρχος ο κυρ’Ντελ Μπασιο ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα έπαιρνε κατάλληλα μέτρα για αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει κλείσει χιλιάδες σπίτια, δεν έκανε αρκετά προφανώς.

Απάντησε νο νο νο κύριε εισαγγελέα, κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό το τεράστιο πρόβλημα νο νο νο

Αλλά πάλι δεν έκανε τίποτα γιατί δεν ήταν καιρός ακόμα. Γιατί και αυτός και ο κυρ’ Γκούομο ο κυβερνήτης δέχονται τρελές πιέσεις να μην πέσει το τελευταίο κάστρο ακόμα,

διότι όλοι γνωρίζουμε πως έτσι και παραδώσει τα όπλα η μητρόπολη το παγκόσμιο ντόμινο αποποινικοποίησης ξεκίνησε

Γιατί βλέπεις εδώ σε αυτήν εδώ την χώρα, η κυβέρνηση της, φτωχέ μου νοτιοευρωπαίε που σου επέβαλε κι εσένα να κάνεις τα ίδια καμώματα και ανοησίες για χρόνια, εκτός του ότι έχει απαγορεύσει την καλλιέργεια και χρήση της κάνναβης, έχει στην κατοχή της και την πατέντα του φυτού από το 1983 μιας και δεν είναι φάρμακο η κάνναβη. US Patent 6,630,507.

Αλλά πέρα αυτού έχει και ένα τεράστιο ιδιωτικό σύστημα φυλακών, που σημαίνει πως οι κρατούμενοι αυτομάτως μεταφράζονται σε πολλά δις δολάρια. 17.880 κρατούμενους-σκλάβους που είχαν μόνο από το 2017 με την αποποινικοποίηση και την άρση των συλλήψεων θα τα κλείσουν τα μαγαζάκια/φυλακές και δεν είναι έτοιμοι ακόμα.

Γιατί οι κρατούμενοι-σκλάβοι σε αυτήν την καινούργια μορφή πολιτισμένης σκλαβιάς είναι φθηνά εργατικά χέρια για τις μεγάλες εταιρείες κολοσσούς που είναι και βασικοί μέτοχοι των φυλακών, για να τους ράβουν τα ρούχα, τα παπούτσια, τις τσάντες που θα μας πουλήσουν μετά εμάς στην 5η λεωφόρο. Πακετάρουν τα πανάκριβα οργανικά φαγητά που πουλούνται σε γνωστή αλυσιδα σούπερ μάρκετ. Από τον καρπό στο πιάτο μας χωρίς παρασιτοκτόνα, αλλά πακεταρισμένα από το χέρι του 18χρονου που έπινε ένα τσιγάρο με τους φίλους του σε κάποια γωνία του Μπρονξ ή του Χάρλεμ.

‘Ετσι για να τα λέμε όλα, δεν είναι μόνο οι φαρμακευτικές που βάζουν φρένο στο φυτό.

Δεν έχουν μόνο αυτές συμβόλαια δισεκατομμυρίων με το αντίστοιχο ΕΣΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία για τα εξαρτησιογόνα παυσίπονα της γιαγιάς. Ή του βετεράνου που του είχαν τάξει πανεπιστήμιο αν πήγαινε στο στρατό αλλά ξέχασαν να του πουν πως θα έπρεπε να παίρνει ηρεμιστικά για το υπόλοιπο της ζωής του ώστε να μπορέσει να ξεχάσει τα διαμελισμένα σώματα των μικρών άοπλων παιδιών. Ή για τον οικογενειάρχη κυρίο Τζον που είχε μια μικρή ενόχληση στον γοφό του και το επόμενο πράγμα που ξέρουμε γι’ αυτόν αφού επισκέφθηκε τον μεγαλοέμπορο ναρκωτικών, τον γιατρό του, ήταν η εξάρτηση σου στα οπιούχα.

Τα είδε όλα αυτά ο Μπέρνι και τα ξάνα παίρνει στο κρανίο και βρωντοφωνάζει πως είναι στο πλευρό του Βερμόντ (από εκεί εκλέγεται) που ελευθερώνει το φυτό και μάλιστα είναι και η πρώτη πολιτεία που δεν έκανε δημοψήφισμα

Που να τους τρέχουν τους πολίτες μέσα στο κρύο για να ψηφίσουν. Αφού ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Το μικρό Χάμπολτ είναι το παρατσούκλι της πολιτείας.

Και εκεί που έπινε τα κοσμοπόλιταν της ντάουνταουν το Συνθιάκι, η γνωστή μας Μιράντα από το sex and the city που κατεβαίνει για κυβερνήτης στις πολιτειακές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο με τους Δημοκρατικούς, της σκάει η φλασιά πως αυτό θα είναι το εισιτήριο της για την εκλογή της, η απόλυτη ταύτισή της με την απελευθέρωση της κάνναβης. Αφού θα γίνει που θα γίνει έτσι κι αλλιώς, ας γίνει λίγο πιο νωρίς και με εμένα για παντιέρα.

Κατέβηκε μαζί μας στην παρέλαση για την απελευθέρωση της κάνναβης στις 5 Μαΐου. Πήρε το μικρόφωνο και λάλησε πως θέλει την αποποινικοποίηση στην πολιτεία γιατί είναι ζήτημα φυλετικής δικαιοσύνης. Αν είστε μαύροι ή Latino είστε 10 φορές πιο πιθανό να συλληφθείτε για την κάνναβη από ότι αν είστε λευκοί και αυτό δεν είναι σωστό. Αυτό δεν το πιστεύουμε στη Νέα Υόρκη και δεν είναι αυτό που πρέπει να πιστεύουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Θα σας ακολουθήσει για το υπόλοιπο της ζωής σας, αυτή τη σύλληψη. Θα σας δυσκολέψει να βρείτε μια δουλειά. Θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να νοικιάσετε σπίτι για να ζήσετε.

Και αν δεν έχετε νόμιμα χαρτιά θα σας βάλουμε στον δρόμο για απέλαση και δεν πιστεύουμε σε αυτό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η σύλληψη ανθρώπων, ιδιαίτερα των ανθρώπων με χρώμα, για την κάνναβη είναι το κόσμημα της κορώνας στον ρατσιστικό πόλεμο κατά των ναρκωτικών και πρέπει να το σταματήσουμε. Πρέπει να καθαρίσουμε τα ποινικά μητρώα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από την φυλακή. Όταν είμαι κυβερνήτης και νομιμοποιούμε την κάνναβη, να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές τις κοινότητες χρώματος για τις άδειες πώλησης κάνναβης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τρέχω για κυβερνήτης, συμπεριλαμβανομένων καλύτερων σχολείων, πιο προσιτή στέγαση και την αναβάθμιση του μετρό. Είπε.

Τους έχει κόψει κρύος ιδρώτας και τον κυρ’ Δήμαρχο και τον κυρ’ Κυβερνήτη και τρέχουν να φτιάξουν το μέτρο. Έδωσε επιτέλους και την πολυπόθητη εντολή ο Μπιλ ο δήμαρχος στην NYPD να σταματήσει τις συλλήψεις για κάνναβη.

Και κάπως έτσι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απελευθέρωση του φυτού σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές παγκόσμιως, τη Νέα Υόρκη. Η οποία ξέρει πως να βγάζει λεφτά αλλά ξέρει και πως να τα κρατάει. Και άλλος ένας τρόπος που μας το απέδειξε αυτό, είναι πως οι άδειες που έχει δώσει ως τώρα και αυτές που πρόκειται να δώσει για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης είναι επιδοτούμενες από 10.000 έως και 500.000 σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Cornell για έρευνα.

Ναι, για έρευνα, έρευνα για τα πάντα από το χώμα, τα παράσιτα, τα φαινότυπα, τον τρόπο καλλιέργειας, τα καναβιδοειδή, ό,τι έχει σχέση με το φυτό. Οπότε και τα προϊόντα που θα βγάλουν οι Νεοϋορκέζοι καλλιεργητές θα είναι ανωτέρας ποιότητας λόγω της σφραγίδας του πανεπιστημίου.
Αυτό θα πει πως θα βγω στις παγκόσμιες αγορές δυνατός με την βοήθεια της κυβέρνησης μου.

Και καθώς τα λέμε όλα αυτά η Καλιφόρνια έχει αρχίσει με αργά βήματα βέβαια, αλλά έχει αρχίσει, την εκκαθάριση των ποινικών μητρώων που αφορούν στην κάνναβη. Γιατί οι καλύτεροι καλλιεργητές, πωλητές και γνώστες της κάνναβης, είτε είναι στην φυλακή είτε έχουν φάκελο. Άρα τι τούς κάνεις τους καλύτερους,τους απομονώνεις; Για ξανασκέψου.

*Η θεία Κάνναβη σπούδασε δημοσιογραφία στην Ελλάδα πριν ξεκινήσει τα ταξίδια της. Τώρα κρατάει σημειώσεις καθώς μετακινείται μεταξύ Νέας Υόρκης και Καλιφόρνια όπου καλλιεργεί κάνναβη τα τελευταία χρόνια και όποτε προλαβαίνει μας στέλνει ένα γράμμα σαν αυτό, μαζί με την αγάπη της, μερικές φωτογραφίες, και τις ευχές της για «καλά ξεμπερδέματα»…