Ο υπουργός υγείας της χώρας Anutin Charnvirakul -ο κύριος που βλέπουμε στην κεντρική εικόνα του άρθρου αγκαλιά με ένα φυτό κάνναβης-, υπέγραψε από τον Φεβρουάριο του 2022 τη διάταξη για την επίσημη απόσυρση του φυτού από τον κατάλογο ελεγχόμενων ναρκωτικών.
Η ελεγχόμενη χρήση του φυτού νομιμοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη το 2018, με αρκετούς περιορισμούς να χαλαρώνουν σταδιακά έκτοτε.
Οι αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης ελπίζουν ότι μια μεγάλη νέα βιομηχανία κάνναβης θα ανθίσει στη χώρα, μια βιομηχανία που όχι μόνο θα αποδίδει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, αλλά και θα προσελκύει τους ξένους τουρίστες.
Όταν τα νέα μέτρα τεθούν σε ισχύ στις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση όλων των μερών των φυτών κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων. Ωστόσο, το εξαγόμενο προϊόν θα είναι αδύνατον να πουληθεί νόμιμα εάν περιέχει περισσότερο από 0,2% του ψυχοδραστικού συστατικού του φυτού -γνωστού ως THC.
Ο Anutin δήλωσε την Κυριακή στη σελίδα του στο Facebook ότι
οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να αποκτούν άδεια για την καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι, εφόσον δηλώνεται ότι προορίζεται για ιατρικούς σκοπούς
Ο Anutin συμπλήρωσε ότι 1 εκατομμύριο φυτά κάνναβης θα διανεμηθούν δωρεάν από τον Ιούνιο του 2022 και ότι οι πολίτες θα μπορούν να καλλιεργούν όσα επιθυμούν στα σπίτια τους.
Ταυτόχρονα, οι μεγάλες επιχειρήσεις καλλιέργειας και μεταποίησης του φυτού θα χρειαστούν άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας για την παραγωγή προϊόντων κάνναβης που θα χρησιμοποιούνται για φάρμακα ή ως πρόσθετα τροφίμων.
Διαβάστε επίσης:
- Ταϊλάνδη: Νόμιμη η οικιακή καλλιέργεια κάνναβης
- Η κάνναβη γίνεται επίσημο συστατικό της νέας Ταϊλανδέζικης κουζίνας
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έλαβε περίπου 4.700 αιτήσεις μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα για άδειες εισαγωγής, κατοχής, καλλιέργειας και παραγωγής κάνναβης ανέφερε η εφημερίδα Bangkok Post. Επικαλείται μάλιστα έναν αξιωματούχο της FDA ότι τα προϊόντα που σχεδιάζονται για παραγωγή περιλαμβάνουν λάδι από σπόρους κάνναβης, συμπληρώματα διατροφής, ποτά, σάλτσα καρυκευμάτων, ζαχαρωτά ζελέ και στιγμιαίο φαγητό.
Πηγή: You May Say…, CNN