Νόμιμη η κάνναβη στη Γερμανία! H Ευρώπη γυρίζει σελίδα. || Φωτό και βίντεο απ’ τους ολονύχτιους εορτασμούς

Νόμιμη είναι από σήμερα, Πρωταπριλιά του 2024, η χρήση και η οικιακή καλλιέργεια κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς στη Γερμανία, με τους πολίτες να το γιορτάζουν μετά τα μεσάνυχτα καπνίζοντας κάνναβη στην πύλη του Βρανδεμβούργου.

Έτσι, μετά τη Μάλτα το 2021 και το Λουξεμβούργο πέρυσι, η Γερμανία γίνεται από σήμερα η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ που νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς, προχωρώντας σε μια μεταρρύθμιση που έχει προκαλέσει πολλές προσδοκίες και αναμένεται να συμπαρασύρει όλες τις χώρες της Ένωσης.

Από σήμερα, οι άνω των 21 ετών Γερμανοί πολίτες θα μπορούν να κατέχουν έως 25 γραμμάρια κάνναβηςΟι ενήλικες στη Γερμανία, μπορούν επίσης από σήμερα να καλλιεργούν στο σπίτι τους έως τρια δέντρα ανά άτομο και να καταναλώνουν κάνναβη ιδιωτικά.

Τα Γερμανικά, μη κερδοσκοπικά Social Clubs, που η έναρξη της λειτουργίας τους είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλιου του 2024, θα λειτουργούν ακολουθώντας σε γενικές γραμμές το πρότυπο των Ισπανικών-Καταλανικών Λεσχών Κάνναβης και θα μπορούν να έχουν έως 500 μέλη το κάθε ένα -με την προϋπόθεση ότι τα μέλη αυτά θα έχουν Γερμανική υπηκοότητα, σε μια προσπάθεια της χώρας να αποτρέψει τον σχετικό τουρισμό.

Η πλήρης ρύθμιση της νόμιμης αγοράς του φυτού και η πώλησή του σε ευρεία κλίμακα μέσω καταστημάτων που ήταν αρχικά προγραμματισμένη και αυτή για την πρώτη φάση της νομιμοποίησης, μεταφέρεται πλέον για την προσεχή πενταετία ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού της Γερμανίας με την Ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία.

«Η πολιτική που ακολουθήσαμε σχετικά με την κάνναβη, απέτυχε», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Karl Lauterbach «οφείλουμε πλέον να ακολουθήσουμε νέους δρομους».

«Οι μόνοι που οφείλουν πλέον να είναι δυσαρεστημένοι, είναι όσοι ασχολούνται με την παράνομη, τη “μαύρη αγορά” του φυτού» συμπλήρωσε ο Υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir του κόμματος των Πράσινων.

 

 

Πηγή: TVXS