“Η κάνναβη ίσως με βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού” δηλώνει το 51% των γυναικών του Καναδά

Η έρευνα της Καναδικής εταιρείας εμπορίας ειδών κάνναβης Figr και της εταιρείας μετρήσεων και δημοσκοπήσεων Maru / Blue, διαπίστωσε ότι το 72% των Καναδών δεν ταιριάζει με το στερεότυπο του καταναλωτή κάνναβης.

Περισσότερες από τις μισές Καναδές, το 51% των γυναικών της χώρας για την ακρίβεια, δήλωσαν πως  θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν κάνναβη «για να τους βοηθήσει ενώ κάνουν δουλειές του σπιτιού», σύμφωνα με το ελληνικό free press περιοδικό You May Say Magazine….

Η προτίμηση για ένα συνοδεία κάνναβης πλύσιμο, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα και σιδέρωμα των ρούχων δεν αποτελεί το μόνο αναπάντεχο, για όσους έχουν ξεμείνει στο στερεότυπο του «ράθυμου χασικλή», εύρημα της έρευνας.

Το 71% περίπου των Καναδών που χρησιμοποιούν κάνναβη πιστεύει ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες και η άθληση ενισχύονται από τη χρήση του φυτού. Οι κατά τη γνώμη τους «βελτιωμένες με τη χρήση κάνναβης» δραστηριότητες περιλαμβάνουν τους περιπάτους (44%), το κάμπινγκ (43%) και την πεζοπορία (33%).

Έξι στους 10 Καναδούς που ερωτήθηκαν (61%) είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν και κατανοούν τους κανόνες της δημόσιας κατανάλωσης κάνναβης που ορίζει ο νόμος της χώρας τους, νόμος που ως γνωστόν επιτρέπει τη χρήση του φυτού για λόγους ευφορίας στους πολίτες που έχουν κλείσει το 21ο έτος της ηλικίας τους..

Όσο για το πώς οι Καναδοί αισθάνονται ενώ βρίσκονται υπό την επήρεια κάνναβης;

  • Χαλαρωμένο δήλωσε το 78% των ερωτηθέντων
  • Ήρεμο το 69%
  • Χαρούμενο το 55%
  • Δημιουργικό το 35%
  • Παραγωγικό το 25%
  • Ενεργητικό το 25%.

Τα ευρήματα της πρόσφατης αυτής έρευνας έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν εκείνα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε Πολιτείες της Αμερικής στις οποίες έχει νομιμοποιηθεί η χρήση του φυτού από ενήλικες ή και σε πανεθνικό επίπεδο στον πρωτοπόρο Καναδά -στον οποίο  για πρώτη φορά στην ιστορία το δεύτερο τρίμηνο του 2020 οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης ξεπέρασαν τις παράνομες.

Σε αυτές ανήκει η έρευνα της εταιρείας BDS Analytics που διεξήχθη το 2018 στον πληθυσμό της Καλιφόρνια και του Κολοράντο, και σύμφωνα με την οποία «ο σημερινός χρήστης κάνναβης, είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος».

Αλλά και η έρευνα της Deloit που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά σύμφωνα με την οποία ο σύγχρονος καταναλωτής κάνναβης είναι μορφωμένος, μεσήλικας και σχετικά ευκατάστατος.

Διαγράμματα από την έρευνα της Deloitte όπως δημοσιεύτηκαν στο 1ο τεύχος του You May Say…

Μπορείτε αν θέλετε να κατεβάσετε σε μορφή αρχείου pdf ολόκληρο το τεύχος από εδώ.

Εικόνα από το αφιέρωμα του You May Say… Μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή αρχείου pdf ολόκληρο το τεύχος από εδώ.

Πηγές/Διαβάστε επίσης:

Green entrepreneur: Here’s What the Average Cannabis Consumer in Canada Looks Like

Forbes4 Canadian Cannabis Trends To Watch In 2019