Κοινή Υπουργική Απόφαση: Όροι και προϋποθέσεις καλλιέργειας και επεξεργασίας της φαρμακευτικής κάνναβης

Σε ΦΕΚ οι όροι για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης συμπεριλήφθηκαν σε ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση, ως υπεύθυνη αρχή για τις εγκρίσεις ή ανακλήσεις σε εγκαταστάσεις και σε μεταποιητικές μονάδες για την παραγωγή τελικών προϊόντων ορίζεται η Διεύθυνση Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων της γ.γ. Βιομηχανίας του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα είναι αρμόδια και για ζητήματα εφαρμογής της βιομηχανικής νομοθεσίας.
Στην απόφαση γίνεται λόγος για παραγωγή, κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά και προμήθεια του πολλαπλασιαστικού υλικού, των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης που αφορούν το είδος Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε THC άνω του 0,2%, με σκοπό είτε την απευθείας διάθεση σε φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, θεραπευτήρια, ιδιωτικές κλινικές, δημόσια νοσοκομεία, υπό τον έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων είτε την εξαγωγή τους, αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς.
Επίσης καθορίζονται οι προδιαγραφές φύλαξης και ασφάλειας (με την εποπτεία για την τήρηση αυτών να αναλαμβάνει η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας), οι προδιαγραφές μεταφοράς του τελικού προϊόντος, ενώ προβλέπονται όροι και προϋποθέσεις για την εισαγωγή και εξαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς και ειδικοί όροι για την έκδοση άδειας παραγωγής αποκλειστικά για εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τη μορφή του ξηρού ανθού.
Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ: ΦΕΚ B 11512022